keskiviikko 25. toukokuuta 2016

95 teesiä ovessa (Die 95 Thesen)keskiviikko 28. joulukuuta 2011

15
Kas vain!


Kansainvälinen tutkimuslaitos IDC arvioi digitaalisen tiedon määrän yli nelikymmenkertaistuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tämä ajatus sekä kauhistuttaa että asettaa paitsi oman niin kaikkien muidenkin omaksumiskapasiteetin koetukselle. Saattaapa se laittaa ajatuksen jos toisenkin liikkumaan myös pedagoogisiin suuntiin. (Toivottavasti ei kuitenkaan digitaalisessa muodossa...)

Tänään eräs kotimainen, kaupallinen radiokanava uutisoi, että entinen maailmanmestari Niki Lauda piti Salzburger Nachrichten-lehdessä Kimi Räikkösen mahdollisuuksia hyvinä ajatellen tämän paluuta formula ykkösiin. (Täysin asian vierestä mainittakoon, että itsekin luin puheena olevaa aviisia kuukauden päivät seitsemänkymmenluvun alussa ja pidin lehteä silloin vaikeaselkoisena ja sisäänpäinkäpertyneenä; paradoksaalista kyllä tämä tapahtui ollessani Salzburgissa kielikurssilla prepatakseni itseäni saksan ehtojen suoritukseen.)

No, Niki Lauda siis lausuili lehdessä, että:
Das ist geil, dass er wieder da ist! Er ist eine schillernde Persönlichkeit und wird in den ersten Rennen großes Interesse bei Fans und Medien wecken. Für Renault oder jetzt Lotus ist das ein guter Schritt. Wenn das Auto passt, könnte Kimi das Team zu den großen vier heranführen.
(Salzburger Nachrichten)
Kysyä toki voi ihan aiheesta, että oliko suurin syy uutisointiin ja toisen tietolähteen siteeraamiseen se, että kommentoija oli entinen formulamestari vai se, että kohteena oli suomalainen ajuri? Mitä tässä oikein ajateltiin eniten hiveltävän?

Mutta ylimalkaan jäitä hattuun:

VAIKKA TIEDON MÄÄRÄ LISÄÄNTYYKIN, ON SUURIN OSA SIITÄ KUITENKIN EPÄTIETOA.

Kiinnostavaahan se silti voi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti