maanantai 9. toukokuuta 2016

Ja sitten huonot uutiset IIIsunnuntai 22. toukokuuta 2011

Suomelle tuli mestaruus! FISM Korttitaikuuden Euroopan mestaruus 2011 napsahti Suomeen tänä keväänä, kun Miika Pelkonen kävi Iso-Britannian Blackpoolissa tekemässä settinsä. Asia sai alan piirissä ansaitsemassa huomion, mutta yleinen juhlinta taisi jäädä vähemmälle? Torijuhlat ja tontit ovat ehkä vielä tulossa?

Toisin kävi, kun Suomen joukkue voitti jääkiekossa MM-kultaa. Tämä toinen kerta ei ollut niin iso ihme kuin se uskomaton ensimmäinen kerta, mutta olihan tässäkin jonkinlaisen juhlantyngän aihe monelle. Moni ehkä jopa aidosti uskoi itsekin voittaneensa jotakin? "Me voitimme lätkäkultaa!!!!!!!!"

Torijuhlat dagen efter sitten herättivät monelaisia kannanottoja puolesta jos vastaankin. Niistä löydettiin arvosteltavaa, ihailtavaa ja vähäteltävää. Innostuttiin väsäämään biisejä ja youtube-videoita. Naurettiin ja naureskeltiin nilkkatulehduksille ja irtirepsottaville kengänpohjille ja mitä niitä nyt olikaan. Jälkihumussa jopa kaivettiin esiin vanhoja Kekkos-arkistoja ja mihin kaikkialle homma hajosikaan, kun haluttiin analogioita?

Voidaan toki nostaa näkökulmaksi esimerkisi se, että jospa tiukkojen ja pitkällisten tukipakettineuvotteluiden viimeistä edellisenä iltana neuvottelijat juoda hulauttisivat alkoholia oikein olan takaa ja ilmestyisivät sitten kameroiden eteen tuiskeessa lausuntoja antamaan, niin miten mediassa suu pantaisiin. Mitäpä jos opettaja kovan lukuvuoden loppusuoralla, kevätjuhlia edeltävänä iltana vetäisi kaksin käsin porejuomaa ja tulisi niiltä jaloiltaan kevätjuhlaan, niin mitä luettaisiin vauva.fi -palstalta? Tai jos... Rautalankaesimerkkejä riittää kyllä.

Jos tämän kaltainen spekulointikin unohdetaan ja keskitytään vain yhteen lausuntoon. Päävalmentaja Jukka Jalonen tuumi perustella tapahtunutta haastattelussa näin:
- Lapset ja nuoretkin varmaan ymmärtävät, että aikuiset ihmiset ovat joskus kännissä. Aika monen isä ja äiti ovat kuitenkin joskus olleet humalassa, Jalonen sanoo. (yle.fi)

 Tämäpä olikin sitten lausunto, joka kertoo jotakin kosketuspinnoista. Suomen kasvatus- ja perheneuvontaliitto järjesti vuonna 2007 kyselyn, johon osallistui lähes tuhat 3-13 vuotiasta lasta.
Yli puolet lapsista luonnehtii humalassa olevan ihmisen aggressiiviseksi tai vihaiseksi
Suurin osa (91 %) ala-asteikäisistä lapsista kokee humalaisen ihmisen negatiivisena. Valtaosa lapsista määrittelee humalassa olevan sekavaksi, hulluksi tai sellaiseksi, joka ei tajua tekojaan (80 %) ja kömpelöksi, horjuvaksi tai sellaiseksi, joka ei pysy pystyssä, (74 %).
Aggressiiviseksi, ilkeäksi, kamalaksi tai vihaiseksi humalaisen määrittelee 55 prosenttia lapsista. Kuusi prosenttia alle 13-vuotiaista sanoo spontaanisti, että humalassa ihmiset antavat rahaa.  (http://www.totuustuleelastensuusta.fi/)


Miten se perustelu taas menikään? "Lapset ja nuoretkin varmaan ymmärtävät, että aikuiset ihmiset ovat joskus kännissä. Aika monen isä ja äiti ovat kuitenkin joskus olleet humalassa..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti