perjantai 13. toukokuuta 2016

Ja sitten huonot uutiset IVmaanantai 27. kesäkuuta 2011

A

Päivän lehdesä kerrottiin helsinkiläisiä palstan viljelijöitä terrorisoivista nuorista. Perinteisen rikkomisen, sotkemisen ja varastamisen lisäksi on ainakin yhtä keski-ikäistä naista ruiskutettu kovapaineisella vesisuihkulla rintaan. Kyseessä on rikosnimike lievä pahoinpitely.

Onhan siinä jäänyt kotikasvatuskin puolitiehen, mutta jotakin muutakin täytyy päässä olla vinksahtanut, kun noin toimitaan. Ei se ole enää hassuttelua, anarkiaa ja nuoruuteen kuuluvaa kapinointia, kun käydään käsiksi ventovieraaseen puutarhuriin. Se on täydellistä arvojen puutetta, tunnekylmyyttä ja oman vääristyneen maailmankuvan toteuttamista.


B

Sunnuntaina ajoimme kylämme keskuksen ohi. Toisen paikallisen liikkeen pihalle tuli puodista ulos nuori mies hupparissa ja repussaan (kuinka kliseistä voi olla...!). Hetken päästä tuli myös nuori kassatyttö ulos kaupan ovesta ja samassa nuorukainen säntäsi kovaa kyytiä karkuun. Myyjä perässään. He hävisivät jonnekin rakennusten väliseen kujaan, joten kilpajuoksun lopputulosta emme nähneet. (Oman spekulontinsa aiheutti se, että jos tyttö olisi saanut juipin kiinni, niin mitä sitten olisi tapahtunut? Joka tapauksessa, arkipäivän urheus vaatii näköjään kontrastikseen tällaisia halpamaisia hemmoja.)

En tiedä, millainen kameravalvonta liikkeessä on, enkä edes sitä, mitä oli oikeastaan tapahtunut, mutta jokseenkin varmaa on, että samainen kaveri tulee ihan pokkana huomenna taas asioimaan samaiseen superkauppahuoneeseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti