tiistai 28. kesäkuuta 2016

Hyvät uutiset ensin - 8keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Tällä viikolla mediaa on aika lailla hallinnut kovastikin mieliä kuohuttanut ja mielipiteitä jakanut asia:

Anna Erikssonin
avautuminen Hesarin Kuukausiliitteessä "
iskelmätaivaan supertähdestä joka kärsi joka hetki".

Pienemmälle huomiolle, mutta ei vallan osattomaksi, on jäänyt tapaus Antti Korhonen. Korhonenhan on erityisope, joka erotettiin hänen tönittyään koulunsa oppilasta ulos ruokalasta. Korhonen kun teki sen vielä mahdollisimman julkisesti eli yksityisellä kännykkävideolla.

Liian monta kysymysmerkkiä on ilmassa, jotta tähän kyseiseen tapaukseen voisi ottaa oikeasti kantaa. Ainakaan itselläni ei ole siitä niin todellista faktatietoa. En tunne näiden kahden pukarin persoonaa, en tunne keskinäistä historiaa ja kemiaa, en rehtorin ja open keskinäistä historiaa ja kemiaa, en kyseisen koulun ilmapiiriä ja toimintakulttuuria, en tapauksen alkujuurta, en mahdollista provosointia ja ansoitusta, en kaupungin ohjeistusta, en... En oikeastaan mitään niin oleellista, että voisin muodostaa aidon mielipiteen.

Se mikä tässä surkeassa tapauksessa on kuitenkin erinomaista, on Suomen kansa. Se on vastannut siinä määrin ahkerasti kyselyihin ja naputellut nimiään nettiadressiin, että Nelson Mandelakin voisi sitä kadehtia.
"Free Nelson Mandela! by Jerry Dammers"

Ylen barometri 9.4.2013
Ja on käyty ihan aitoa debattia ja lausuttu vahvasti artikuloituja sekä painokkaasti argumentoituja puheenvuoroja. Vakavasti eikä läpällä.
"Meidän vanhempien pitää ottaa tämä nyt vakavasti: jokaisella lapsella pitää olla mahdollisuus oppia ja oikeus turvalliseen kouluarkeen, jokaisella opettajalla pitää olla oikeus tehdä työtään niin että sitä arvostetaan."
( Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila)
"Yleisesti ottaen on hyvä, että esille nousee koulujen todellisuus.Opettajille vaikeita tilanteita tulee päivittäin tai viikottain. Aiheesta syntyy hyvä julkinen keskustelu."
(OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen)
"Koulun pitäisi olla paikka, missä oppilaat opiskelevat ja missä opettajan on turvallista työskennellä. Tästähän me veronmaksajat maksamme."
(Lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen Pelastakaa Lapset ry:stä)
Iltalehden barometri 9.4.2013
Voisi tulkita, että tämä on aika vahva kannanotto ja valtuutus kodeilta, vaikka otanta voikin olla jollakin tapaa vääristynyt. Koulukulttuurista ja siellä olevista arvoista ollaan oikeasti huolissaan.

Se lämmittää mieltä, että asiassa nähdään muutakin kuin yhden videon viimeiset sekunnit. Nähdään isompi, periaatteellinen kysymys, huoli ja asia, jolle halutaan tehdä jotakin.
Adressin tilanne 9.4.2013 illalla...

...ja 10.4.2013 iltapäivällä.

P.S. Ollessani tänään ulkovälkällä sisävalvojana kohtasin minäkin hidastellen ulos tepsuttelevan ja tönimistä anovan koiranleuan yläkoululaisten porukassa... Kyllä meillä periferiassakin suuren maailman trendejä seurataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti