tiistai 7. kesäkuuta 2016

Viimeistäedelliset kiusauksetmaanantai 12. maaliskuuta 2012

On mukavaa, kun työpaikalla on molempia sukupuolia.

On mahtavaa miehenä katsella naispuoleisia työkavereita arvioiden, iloiten ja leikkimielisiä pisteitä jakaen.

On ihanaa antaa ajatusten askarrella heidän kätketyissä muodoissaan.

Miten mieluisaa onkaan lepuuttaa silmiään heidän jumalaisten vartaloidensa kaarteissa ja mutkissa.

Eikä vain silmiään vaan myös käsiään. Tulee myös itselle hyvä olo, kun hellän huomaavaisesti taputtelee heitä takapuolelle tai poistaa lähes näkymättömiä roskia pamppailevien puseroiden miehustoilta.

Hyvää tuulta voi jakaa myös tervehtimällä naisia hellin halauksin ja suukoin.

Naiset arvostavat myös hyvää huumorintajuani ja hulvattomia juttujani. Heidän silmänsä syttyvät ihanan kujeelliseen loistoon, kun nasautan jonkin lohkaisun pohjattomasta kaskuvarastostani.

Kuten "Mikä roikkuu vasten miehen reittä ja haluaa sohaista reikää, jota se on useasti aiemminkin tökkinyt? - Avain." Ja entäs tämä? "Frederikin elämänviisauksia: "Kun nainen laittaa silikonit, se  on sama kuin laittaisi jalopuuratin Ladaan. Kiva hivellä, mutta kyyti ei  juurikaan parane." Ja takuuvarma naurupommi on tämä: "Mitä siitä tulee, kun saunassa on kaksi vihaista naista, joilla on menkat? Verilöyly." On ihan mahtava tunne, kun löytää näin huumorin keinoin yhteyden naisten kanssa. Se on mielestäni turhaa puhetta, etteivät miehet ja naiset muka pystyisi puhumaan luontevasti keskenään. Sen eteen pitää vain nähdä vaivaa ja olla huomaavainen!

Toki pitää muistaa, ettei naisilta voi vaatia ihan samanlaista nopeaa oivalluskykyä tai ihan yhtä vaativaa työpanosta kuin mieheltä, mutta koska tämä vaje voidaan kompensoida helposti palkkauksessa, ei siitä mielestäni kannata tehdä kovin isoa numeroa.

Kaiken kaikkiaan miehiselle itsetunnolle ja siipihöyhenille tekee siis hyvää olla töissä naisvaltaisella alalla. Ihan mahtavaa silti olisi olla biseksuaali! Silloin mahdollisuudet taputella takapuolia paranisivat oleellisesti.  Kohtaamisprosentti olisi täydet sata ellei toisinaan ylikin.

Työterveyslaitoksen tilaston mukaan palkansaajista 6 % eli määrällisesti noin 140 000 henkilöä kokee  olevansa työpaikkakiusaamisen kohteena. Kiusaaja on useimmin yksi tai useampi työtoveri, toiseksi yleisimmin lähiesimies. Väljän määrittelyn mukaan työpaikkakiusaaminen on jatkuvaa, toistuvaa kielteistä kohtelua, loukkaamista, alistamista tai mitätöintiä.

Oman lukunsa muodostaa erikseen vielä sekä seksuaalinen häirintä että sukupuoleen perustuva häirintä, jotka eroteltiin vuoden 2009 tasa-arvolain muutoksessa.
Seksuaalisella häirinnällä tarkoitetaan tässä laissa sanallista, sanatonta tai fyysistä, luonteeltaan seksuaalista ei-toivottua käytöstä, jolla tarkoituksellisesti tai tosiasiallisesti loukataan henkilön henkistä tai fyysistä koskemattomuutta erityisesti luomalla uhkaava, vihamielinen, halventava, nöyryyttävä tai ahdistava ilmapiiri.
Sukupuoleen perustuvalla häirinnällä tarkoitetaan tässä laissa henkilön sukupuoleen liittyvää ei-toivottua käytöstä, joka ei ole luonteeltaan seksuaalista ja jolla tarkoituksellisesti tai tosiasiallisesti loukataan tämän henkistä tai fyysistä koskemattomuutta ja jolla luodaan uhkaava, vihamielinen, halventava, nöyryyttävä tai ahdistava ilmapiiri.
(Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta 8.8.1986/609; 7§ Syrjinnän kielto)

Vaikka tunnemme kliseen siitä, mihin mies kiinnittää naisessa huomion ja samalla katseensa (ja vaikka hieman kyökkifilosofoiden toteaisimme, että vaikka katsetta saatetaan pitää puhtaasti kohteen katsomisena ilman taka-ajatuksia, se merkitsee psykologista valtasuhdetta, jossa katsoja hallitsee katseen kohdetta.), niin onhan se pöyristyttävää, puistattavaa ja totaalista sivistyksen puutetta kohdella työtovereita kuin tahdottomia esineitä vailla persoonaa an sich. On jotakuinkin käsittämätöntä ajatella, että sellaista voisi olla 2000-luvun Suomessa.

Ja silti. Missäpä muualla! Se mitä ennen tehtiin tietämättömyyttään ja ajattelemattomuuttaan, on nykyään narsistisen elämäntapamme suomaa etuoikeutta. Ei tarvitse välittää muiden tunteista, ajatuksista ja olemassaolosta. Voi päättää oman elämänsä pelisäännöt ja vieläpä ryhtyä itsensä bändäriksi.
Kiusaamista on mm. jatkuva ja toistuva
  • kohtuuttoman työmäärän vaatiminen, kohtuuttomien aikataulujen antaminen
  • kokouksiin kutsumatta tai tiedonvälityksen ulkopuolelle jättäminen
  • osaamisen ja kykyjen kannalta vaatimattomien tehtävien antaminen
  • sosiaalinen eristäminen
  • huutaminen, haukkuminen ja solvaaminen
  • loukkaavien kommenttien esittäminen
  • pilkkaaminen, naurunalaiseksi saattaminen, nöyryyttäminen
  • mustamaalaaminen ja perättömien tietojen levittäminen
  • aiheeton arvostelu ja väärien syytösten esittäminen
  • mielenterveyden kyseenalaistaminen.  (Työterveyslaitos)
 Näin barbaarista ei elämä millään työmaalla voi olla ja juuri näin barbaarista se on. Ja vaikka oletettavasti kukaan työpaikan naisista ei tätä blogia luekaan, niin pyydän varmuuden vuoksi anteeksi ylinnäolevaa anteron avautumista. Sepäs oli fiktiota terävimmästä päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti