sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

KIRJAN SYNTY 9: Paluu arkeensunnuntai 17. tammikuuta 2010

Elämä kääntyi elokuulle. Ehdimme vielä nauttia parisen viikkoa yhteisestä lomaelämästä, ennen kuin koulu taas alkoi. Tuusulassa sorvin ääreen palattiin 10.8. suunnittelupäivän merkeissä; muksut tulivat päivää myöhemmin taloon.

Käytimme loppuloman oleiluun, osa lapsista kävi päivittäin uimakoulussa Hyrylässä ja kävimme lopulta sitten myös Puuhamaassakin! Loma päättyi Turussa, missä oli isän hautaan siunaaminen viikonloppuna juuri ennen koulun alkua.

Kustantamosta ei kuulunut tässä pätkässä mitään, mikä ei sinänsä ollut mikään erityinen merkki, koska sielläkin lomailtiin.

Suunnittelupäivänä puhelin kuitenkin soi. Kustantamosta soitettiin, että eräs toimittaja haluaisi kysellä
Niukkuuden pedagogiikka -kirjasta ja tehdä mahdollisesti jutun. Viidentoista minuutin julkisuuteni alkoi!

Suhtauduin ajatukseen hiukan ristiriitaisesti. En ollut edes varautunut tällaiseen mahdollisuuteen. Olin naiivisti ajatellut, että minä kirjoitan kirjan ja se on siinä. Ja tietysti se olisi voinutkin olla siinä.

Annoin luvan antaa sähköpostiosoitteeni toimittajalle, jos hän tosiaan haluaa ottaa yhteyttä. Terhi Friman otti seuraavana päivänä yhteyttä ja halusi oikopäätä tehdä jutun Lapsen Maailma -lehteen lapsen ja perheen näkökulmasta. Erinäisten viestien jälkeen sovimme tapaamisen elokuun viimeiselle päivälle. Terhi huristaisi silloin Tampereelta Riihikallioon.

Koulurutiinit napsahtivat taas nopeasti päälle ja elämä alkoi olla aikataulutettu työviikon ja viikonloppujen välille. Kävimme Tuusulan Taiteiden Yössä, missä vanhin tyttäremme esiintyi. Kävimme katsomassa VekaraTeatterin 'Risto Rääppääjää' . Kaikki lapset osallistuivat Hyrylässä Nappulakisaan. Kävimme mummolassa. Kohtalaisen leppeä elokuu.

26.8. tuli vihdoin kustantajalta viestiä. Lomat oli lusittu ja uuteen käsikirjoitusversiooni tutustuttu. Yksi kansikuvaheitoistani oli saanut siellä kannatusta: olin ehdottanut Agricolaa kuuntelemassa mp3-soitinta. Agricola vaihdettiin Cygnaeukseksi ja niinhän se oikein olikin. Tajusin itsekin sen heti.

Lisäksi kirjan julkaisuaikataulua oltiin rukattu/täsmennetty: kustantamon ehdotus oli, että tähdättäisiin Helsingin Kirjamessuille.

Googletin
Niukkuuden pedagogiikkaa. Yllätyksekseni löysin sen useammastakin nettikirjakaupasta; jopa Norjasta! Mitenkähän nämä kuviot oikein menevät?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti